BIO kokos strouhaný, plátky, kokosové mléko

Kokosové ořechy, ze kterých je získáván náš strouhaný kokos, se pěstují tradičním ekologickým způsobem. Aby zabránili vyčerpávání půdy a její erozi, pěstují farmáři na jednom místě více druhů plodin. Zároveň s kokosovými ořechy tak na jednom místě pěstují i banány, ananasy, koření a kávu. Jako hnojivo jsou používány vnější kokosové slupky, bohaté na draslík. Kokosové ořechy jsou sklízeny každých 6 týdnů. Ořechy se nejprve zbaví měkké vnější slupky, poté se rozlouskne tvrdá skořápka a odstraní vnitřní hnědá slupka. Sněhobílá kokosová jádra omyjí ženy vodou, zahřátou na 100°C (tím se ořechy zároveň sterilizují). Jádra se ihned strouhají a šetrně suší.
Nabízený strouhaný kokos je vyroben v rámci fair trade projektu HAND IN HAND
POUŽITÍ: Na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů.

 

Kokosové mléko značky RAPUNZEL se vyznačuje vysokým obsahem kokosových ořechů a výraznou kokosovou chutí a vůní a krémovou konzistencí. Samozřejmě neobsahuje žádné přídatné látky, jako například stabilizátory. Díky tomu může dojít k tomu, že se obsah plechovky rozdělí na tekutou část a pevnou část. V tom případě stačí obsah po otevření promíchat.
Mléko se vyrábí lisováním kokosových ořechů, vypěstovaných na ekologické plantáži na Sri Lance. Farmáři zde pěstují na jednom místě více druhů plodin, a tím brání vyčerpávání půdy a její erozi. Zároveň s kokosovými ořechy zde tak rostou i banány, ananasy, koření a káva. Jako hnojivo jsou používány vnější kokosové slupky, bohaté na draslík.

POUŽITÍ: Kokosové mléko má mnohostranné použití a hodí se do různých pokrmů. Používá se v asijské kuchyni, do koktejlů, desertů, na zmrzlinové poháry a k ochucení kávových nápojů.
 


 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz