MISO mugi-ječmen MUSO

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji a obilí, známá pro svou charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. Obsahuje řadu minerálů, vitaminů a celkově povzbuzuje organizmus.

Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni Mugi Miso Muso (ječmenné miso) má jemnou chuť a aroma. Je vyráběno rodinnou firmou s více než šedesátiletou tradicí, která zachovává tradiční výrobní postupy. Látky obsažené v Misu mají příznivý vliv na trávení jiných potravin a podporují dobrou funkci trávicích šťáv v žaludku. Dále pomáhají odstraňovat nežádoucí mikroorganismy v zažívacím traktu. Vhodné pro vegany a vegetariány.

Složení: Sójové boby, ječmen (29,5%), mořská sůl (11,0%), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Návod k přípravě: Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Miso by nemělo projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz