KAMUT 

 

- se řadí k nejstarším druhům obilí

- pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici

- pochází z divoce rostoucí pšenice

- jeho zrno je 2x tak velké než zrno běžné pšenice

- vzhledem k tomu, že pěstování neprošlo žádnými genetickými úpravami, zachovává si původní vlastnosti i vysoký obsah živin  (obsahuje více bílkovin, nenasycených mastných kyselin,  minerálů než jiné druhy obilí. Výrazný je např. obsah selenu, hořčíku a zinku)

- je pouze v BIO kvalitě

- dodává energii a je proto vhodný pro všechny s aktivním životním stylem

- kamutová mouka není rafinovaná ani bělená, čímž si udržuje všechny výživné vlastnosti

- kamutová mouka má dobré kynoucí vlastnosti a pečivo s jejím přídavkem má krásně zbarvenou kůrku

- vyznačuje se lehkou stravitelností

- má mírnou nasládlou oříškovou chuť a vůni

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz