Pšeničná mouka BIO

Pšenice je u nás nejpěstovanější obilninou. Je rozhodujícím zdrojem energie, sacharidů a rostlinných bílkovin, ale i významným dodavatelem některých minerálních látek (vápník, železo, fosfor) a vitaminů skupiny B, především thiaminu. Nejpodstatnější podíl pšenice tvoří sacharidy. Velmi cenné jsou také pšeničné klíčky. Ty obsahují všechny vitaminy skupiny B, vitaminy A, C, D, a E. Mouka je namleta z celých pšeničných zrn. Obsahuje tedy mimo bílkovin, sacharidů a tuků také vlákninu, minerální látky z klíčků a vitamíny.

Použití: vhodná pro přípravu prakticky všech druhů těst (litá, kynutá, linecká). Díky vysokému obsahu lepku, těsto drží "pohromadě" bez zbytečného přídavku vajec (využití při přípravě těst "bez cholesterolu").

V prodeji: 

Pšeničná mouka SPECIÁL celozrnná BIO

Pšeničná mouka GRAHAM celozrnná BIO

Pšeničná mouka BIO hladká

Pšeničná mouka BIO polohrubá

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz