Kukuřičná mouka hladká BIO

Původním domovem kukuřice je tropická a subtropická oblast Jižní a Střední Ameriky. S jejím pěstováním začali Aztékové a Mayové asi před 6 000 lety. Tyto starověké národy položily základ dnešní mexické kuchyni, která by se bez kukuřice vůbec neobešla. Používaly ji na přípravu kaší, koláčů i polévek a stala se hlavní surovinu pro výrobu typického mexického jídla tzv. tortill.

Podle východní medicíny působí tato obilovina příznivě na srdce, podporuje tvorbu krve, zdravý vzhled pleti a kvalitu vlasů.  Říká se, že kdo jí kukuřici, má radost v duši! Díky vysokému obsahu vitaminu B1 a manganu je vynikajícím přírodním uklidňujícím prostředkem, který zároveň posiluje schopnost soustředění a mentální výkonnost. Dále kukuřice obsahuje hodně železa (pro krvetvorbu), hořčíku (pro činnost svalů a srdce), zinku (pro zdravou pokožku a vlasy) a selenu (pro dobrou imunitu). Kukuřice je přirozeně bezlepková potravina, a proto je hojně využívána v bezlepkových dietách.

V současné době je vysoké procento konvenčně pěstované kukuřice geneticky modifikováno (GMO). Proto při výběru kukuřičných produktů upřednostňujte ty v kvalitě bio. Máte tak jistotu, že z GMO vyrobeny nebyly, protože to je v ekologickém zemědělství zakázáno. V sortimentu PRO-BIO naleznete výrobky z kvalitní bio kukuřice a to ve formě mouky, krupice, těstovin a křupavých snacků.

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz