Polenta kukuřičná instantní BIO

Polenta patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně, v Rumunsku a severní Itálii, kde se řadí mezi vyhlášené kulinářské lahůdky. V zakavkazských zemích se jí říká „mamaliga“. Jedná se o kukuřičnou kaši (resp. knedlík, podle množství přidané vody), která se připravuje z kukuřičné krupice (mouky). Instantní kukuřičná polenta je na českém trhu novinkou. Ocení ji zejména aktivní lidé, kteří nemají čas na přípravu složitých pokrmů – a přesto chtějí jíst zdravě.

Složení: Tepelně upravená kukuřičná krupice bio, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Využitím páry při výrobě instantní polenty je zajištěn nejšetrnější způsob přípravy, jaký existuje. Instantní polenta si tak zachovává většinu důležitých látek, pravou kukuřičnou chuť a vůni.

Návod k přípravě: Do 4,5 hrnků horké vody nasypeme 2 hrnky polenty a za stálého míchání jednu minutu vaříme.

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz