Špaldové kernotto BIO

Špaldové kernotto jsou velké kroupy. Tento výrobek vzniká šetrným obroušením špaldových zrn. Špaldové kernotto se podobá zrnu, ale je obroušené od tvrdé obalové vrstvy, a proto není nutné kernotto pro uvaření namáčet. Po uvaření vypadá jako ječné kroupy, které známe z jitrnic nebo polévek. Kernotto můžete použít všude tam, kde je vhodné i zrno, a usnadnit si tak přípravu špaldových pokrmů.  Vyniká chuťovými vlastnostmi, vysokou nutriční hodnotou a rychlou přípravou nahrazuje zcela rýži. Výhodou kernotta je krátká doba přípravy.

Použití: do polévek, salátů, dezertů, karbanátků, zapékaných pokrmů, jako příloha.

Špaldové kernoto lze připravit jako výživnou snídani na sladko na způsob müsli. V ranních hodinách totiž naše tělo tráví sacharidy z obilovin nejlépe. Odvážené množství špaldového kernota propereme ve studené vodě, scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Lehce přisolíme.

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz