Špaldové kernotto (kroupy) s cuketou a rajčatovou omáčkou

300 g Špaldové kernotto BIO

Bujón zeleninový WÜRZL sáček BIO BRUNO FISCHER nebo Bujón zeleninový WÜRZL kostky BIO BRUNO FISCHER

400 g (1 plechovka) Bio rajčata loupaná čtvrcená RAPUNZEL

2 cibule

1 střední cuketa

česnek dle chuti

mořská sůl

čerstvě namletý Pepř černý celý BIO SONNENTOR

čerstvá bazalka, petrželová nať

Panenský olivový olej BIO JULES BROCHENIN

Doral dezertní kozí sýr BIO  nebo ovčí sýr

 

Kernotto propláchneme a dáme vařit v poměru 1:1,5 (kernotto:voda). Přivedeme k varu, přidáme cca 1 lžíci sypaného würzlu, nebo 2 kostky würzlu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 20-25 min. Počas vaření nemícháme.

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.

Po chvíli přidáme i nakrájenou cuketu 

a nakonec loupaná a nakrájená rajčata i se šťávou.

 

Mírně osolíme, opepříme a necháme dusit cca 10. min. Nakonec přidáme bylinky – čerstvou bazalku nebo oregano nebo petžel, zamícháme a můžeme dochutit utřeným česnekem. Kozí (nebo ovčí) sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky a vmícháme do kernotta.

Zapékáme v troubě pod rozpáleným grilem cca 5-10 minut.

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz