Rybí kuličky v čočkové omáčce 

Červenou čočku vsypeme do vařící osolené vody, přidáme kapku oleje, vaříme max. 10 minut, scedíme.

Do mixéru vhodíme chleba a rozdrtíme ho na jemné drobky. Mixérem proženeme také rybu, přidáme vejce, čočkovou mouku dle potřeby, osolíme (chutnější je sypký Würzl) a počkáme, až se všechny ingredience spojí. Ze směsi vlhkýma rukama tvarujeme kuličky a dáme je na půl hodiny vychladit.


V pánvi rozpálíme olej a kuličky na něm opečeme ze všech stran. Pokud nemáme dostatečně velkou pánev, raději je opečeme po částech.

Do pánve doplníme olej, přidáme cibuli, mrkev a za občasného míchání pět minut opékáme.

Přidáme kari koření, a po dalších dvou minutách i passatu a předem uvařenou červenou čočku.

Směs přivedeme k varu a necháme pár minut probublávat na mírném plameni, na závěr můžeme chuť dotáhnout 1-2 lžičkami medu, také můžeme přidat čerstvou nasekanou bazalku.
Upečené rybí kuličky vhodíme do omáčky, promícháme, aby se pěkně obalily,

a podáváme.

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz