Pudingový koláč

Těsto:

Puding:

Krém:

 

Na těsto vyšleháme spolu 5 vajíček a 200 g třtinového cukru. Přidáme 100 ml vody, 100 ml slunečnicového oleje, 250 g  celozrnné špaldové mouky a 12 g kypřícího prášku (vinný kámen), vše společně promícháme.

Uvaříme puding z 1 l mléka, 2 čokoládových pudingů a 4 lžic třtinového cukru.

Těsto nalijeme na vymazaný a moukou posypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Horký puding lžící postupně vrstvíme na těsto, dáme péct do vyhřáté trouby – cca 175 °C a pečeme asi 40-45 min. Horký koláč potřeme cca 600 ml pochoutkové (kysané) smetany smíchané se 4 lžícemi vanilkového cukru. Na závěr celý koláč posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem.

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz