Pohankové knedlíky se švestkami

400 ml Bio alpské mléko polotučné Berchtesgadener Land

150 g Krupice pohanková BIO + trocha navíc

1 vejce

25-30 g Přírodní třtinový cukr SUROVÝ BIO NEBIO

Středomořská sůl nerafinovaná ŘECKO

100 g Pohanková mouka BIO

švestky (třešně, meruňky...)

Bio tučný tvaroh 14 % tuku Berchtesgadener Land, máslo, Přírodní třtinový cukr DEMERARA BIO NEBIO k podávání

 

Uvaříme hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; necháme zchladnout. Pak promícháme s 1 vejcem, 25-30 g třtinového cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujeme hladké těsto. Kouskem těsta obalíme půlku švestky a utvoříme plochý knedlík. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, dokud nevyplavou na povrch. Podáváme s tvarohem, přelité máslem a posypané třtinovým cukrem.

 

Místo pohankové mouky a krupice můžeme použít Špaldová mouka celozrnná BIO  a Krupice špaldová BIO.

 

 

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz