250 g Cizrna BIO (nebo 2 Bio cizrna sterilovaná RAPUNZEL)
Panenský sezamový olej BIO JULES BROCHENIN
2 větší najemno nakrájené cibule
1 lžíce Paprika sladká BIO SONNENTOR
1/2 l vývaru z cizrny nebo vody
1 větší nakrájený pórek
250 ml Smetana sójová BIO PROVAMEL nebo Smetana ovesná BIO OATLY nebo Demeter zakysaná smetana Berchtesgadener Land
Bujón zeleninový WÜRZL sáček BIO BRUNO FISCHER
Citrónová šťáva 100% BEUTELSBACHER
Středomořská sůl nerafinovaná ŘECKO
Cizrnu zalijeme vodou a necháme přes noc bobtnat. Potom ji scedíme. Vaříme v tlakovém hrnci s kouskem řasy kombu a čistou vodou, zalijeme tak, aby byla ponořená. Po uvedení do varu vaříme cca 50 min. Po “odfoukání” přilijeme sojovou omáčku (1-2 lžíce) a vaříme zakryté asi 10 min.
Na sezamovém oleji orestujeme cibulku, přidáme sladkou papriku a mořskou sůl. Přilijeme vývar, přidáme polovinu cizrna a vaříme cca 5 min. Poté rozmixujeme na hustou kaši, přidáme zbytek cizrny, nakrájený pórek a krátce povaříme. Přidáme sójovou, příp. kysanou smetanu a necháme projít varem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a sypkým bujónem. Podáváme s uvařenými celozrnnými těstovinami Bio spirálky celozrnné.
uvařená cizrna
osmahnutá cibulka s paprikou
před rozmixováním
po :-)
pórek nebyl, byla máta a jarní cibulky, místo spirálek celozrnné penne (odkaz brzy připravíme)
BIOPOTRAVINY LETŇANY
BIOPOTRAVINY+420 223 009 855
Bioletnany.cz