Cizrna na paprice

250 g Cizrna BIO (nebo 2 Bio cizrna sterilovaná RAPUNZEL)

Panenský sezamový olej BIO JULES BROCHENIN

2 větší najemno nakrájené cibule

1 lžíce Paprika sladká BIO SONNENTOR

SHOYU sójová omáčka

1/2 l vývaru z cizrny nebo vody

1 větší nakrájený pórek

250 ml Smetana sójová BIO PROVAMEL nebo Smetana ovesná BIO OATLY nebo Demeter zakysaná smetana Berchtesgadener Land

Bujón zeleninový WÜRZL sáček BIO BRUNO FISCHER

Citrónová šťáva 100% BEUTELSBACHER

Mořské řasy KOMBU MUSO

Středomořská sůl nerafinovaná ŘECKO

 

Cizrnu zalijeme vodou a necháme přes noc bobtnat. Potom ji scedíme. Vaříme v tlakovém hrnci s kouskem řasy kombu a čistou vodou, zalijeme tak, aby byla ponořená. Po uvedení do varu vaříme cca 50 min. Po “odfoukání” přilijeme sojovou omáčku (1-2 lžíce) a vaříme zakryté asi 10 min.

Na sezamovém oleji orestujeme cibulku, přidáme sladkou papriku a mořskou sůl. Přilijeme vývar, přidáme polovinu cizrna a vaříme cca 5 min. Poté rozmixujeme na hustou kaši, přidáme zbytek cizrny, nakrájený pórek a krátce povaříme. Přidáme sójovou, příp. kysanou smetanu a necháme projít varem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a sypkým bujónem. Podáváme s uvařenými celozrnnými těstovinami Bio spirálky celozrnné.

uvařená cizrna

osmahnutá cibulka s paprikou 

před rozmixováním

po :-)

pórek nebyl, byla máta a jarní cibulky, místo spirálek celozrnné penne (odkaz brzy připravíme)

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz