Bulgurový salát s tofunézou

Zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme v mírně osolené vodě (nebo v kostce Würzlu) cca 15 min. a scedíme. Vývar si necháme na vaření bulguru. Bulgur vaříme podobně jako rýži, v poměru jeden díl bulguru na dva díly vody, ale vody můžeme dát o třetinu méně, aby zrna zůstala spíše sypká. Vývar, který nám zbyl po vaření zeleniny doplníme vodou a uvaříme bulgur. Na závěr ho ještě necháme dojít pod poklicí. Zeleninu a uvařený bulgur smícháme s tofunézou, okurkami nakrájenými na kostičky nebo kapary. Dle chuti dosolíme, nebo přidáme sypký Würzl, opepříme a případně chuť dotáhneme umeoctem. Posypeme pažitkou.

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz