Bramborové hašé s pohankou

1 kg brambor nakrájených na kostky

200 g mrkve nakrájené na kolečka

1 l vody

250 g Pohanka BIO

špetka Saturejka BIO POLLAU ABRLOVI nebo Majoránka BIO POLLAU ABRLOVI

2 kostky Bujón zeleninový WÜRZL kostky BIO BRUNO FISCHER 

nebo cca 1,5 lžíce Bujón zeleninový WÜRZL sáček BIO BRUNO FISCHER

2-3 lžíce MISO shiro-bílá rýže MUSO  

nebo MISO genmai-hnědá rýže MUSO  

nebo MISO mugi-ječmen MUSO

máslo (rostlinné)

pažitka nebo jarní cibulka

česnek

 

 

Brambory a mrkev vaříme do změknutí ve vodě, do které přidáme Würzl.

Pak přidáme pohanku, případně saturejku nebo majoránku a na mírném ohni vaříme 8-10 min., občas zamícháme.

Přidáme miso a odstavíme. Miso by nemělo projít varem.

Můžeme ochutit máslem, rozetřeným česnekem a posypat čerstvou pažitkou, příp. jarní cibulkou.

 

 

© Bioletňany 2010 Všechna práva vyhrazena.

Bioletnany.cz